magyarhu deutschde
MENÜ
SzolgáltatásokLovasoktatásLovasoktatás

Lovasoktatás

Kezdőtől a haladó szintig, kisgyerektől az aggastyánig várjuk szeretettel a lovagolni vágyókat Lovardánkban.

Kikapcsolódni, sportolni vágyik, vagy a komoly, versenyszintű lovaglás a cél? Nálunk nyugodt, családias környezetben van lehetősége gyakorolni e nemes sportot.

Akár most kezd el lovagolni tanulni, akár tapasztalt lovasként látogat el hozzánk, lovasoktatónk és vizsgáztatott lovaink várják Önt szeretettel.

FUTÓSZÁRAS OKTATÁS: Minden kezdő lovas futószáron kezdi elsajátítani a lovaglás alapjait: stabil ülés, helyes testtartás, tanügetés, könnyű ügetés stb. Fontos az egyensúly fejlesztése, ezért kisebb gyakorlatokat (karkörzés, törzsfordítás, kapaszkodás nélküli ülés, kengyelben, kengyel nélküli ülés) végeztetünk a lovassal a ló hátán, miközben lép a ló. 

Sokan kérdezik, hogy kb. mennyi idő/hány óra szükséges ahhoz, hogy futószárról tovább lépjen valaki haladóbb szintre. Erre sajnos nincs egyértelmű, mindenkire érvényes válaszunk: teljesen egyénfüggő, illetve sokat számít az is, hogy valaki tud-e rendszeresen járni, mert "lovagolni csak lovagolva lehet megtanulni". Mi nem ígérjük, hogy néhány alkalom után mehetünk is terepre... Az alapok elsajátítása mindennél fontosabb, a lovas testi épsége, biztonsága érdekében is. A futószáras oktatásra ezért nagyon nagy hangsúlyt és időt fektetünk! 

 

OSZTÁLYLOVAGLÁS: Ha valaki már biztos alapokkal rendelkezik, folytatódhat a továbblépés az osztálylovaglásba. Az osztályos órán 2-3 lovas egyszerre lovagol a pályán, de mindenki egyéni feladatot kap, így biztosítva, hogy ne egy monoton "vonatozás" legyen az óra. A lovak tehát nem egymás után, "automatikusan, betanult módon, robot módjára" lépnek, ügetnek, vágtáznak, hanem a különböző alakzatokat egyedül teszi meg a lovas, így a három jármódot egyénileg is tanulja.

 

EGYÉNI OKTATÁS: Lehetőség van egyéni óra keretében lovagolni, ekkor csak egy lovassal foglalkozik az oktató.

 

TEREPLOVAGLÁS: Lovardánk Zsira külterületén található, ezért nagyon jó környezeti adottságokkal rendelkezik, hogy rövidebb vagy hosszabb vezetett tereplovaglásra lehessen menni. A rövidebb utakat 1-1,5 óra alatt lehet teljesíteni, de igény esetén 3 órás vezetett utat is tudunk indítani.

 

Négy lovunk nyugodt természetű, gyerekekhez (is) szokott, képzett iskolaló.

 

Négyévszakos kültéri lovaspályánkon és a fedeles lovardában egész évben zavartalanul tanulhat és fejlesztheti tovább lovastudását.

Lovaglás közben kobak viselése kötelező! Kobakot és gerincvédő mellényt díjmentesen biztosítunk lovasaink számára.

Órára előre bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon: 0670/3765401

Fotók